Naar de inhoud Tickets kopen Naar de footer Logo van Stichting Leeuw

Steun Stichting Leeuw

Stichting Leeuw heeft grote plannen voor de toekomst van de katachtigen in het opvangcentrum. Alle dieren die opgevangen worden, verdienen een toekomst en proberen we te herplaatsen naar een zo natuurlijk mogelijke habitat. Daarom werkt Stichting Leeuw samen met zuster stichting The Lions Foundation in Zuid-Afrika waar de katachtigen kunnen leven in beschermde gebieden.

Gezonde dieren kunnen dan na een overgangsperiode in grote verblijven in hun natuurlijke omgeving en klimaat leven. Dieren die daar om welke reden dan ook niet bij zijn gebaat, blijven bij Stichting Leeuw in Nederland.

Veel van de dieren die opvangen worden zijn in gevangenschap geboren of als klein dier uit het wild gehaald. Zij hebben nooit echt als wild dier in vrijheid kunnen leven. Stichting Leeuw wil de katachtigen naar een omgeving brengen die hun natuurlijke habitat zo goed mogelijk benadert.

Hier zijn hoge kosten aan verbonden en daarom vragen wij om steun. Help ons de katachtigen een permanent thuis te geven in de natuur. Zonder ingrijpen wordt de kans dat onze kinderen in de toekomst de leeuw op de Afrikaanse vlakte kunnen horen brullen heel klein.

Draagt u de leeuwen, tijgers en andere bedreigde katachtigen een warm hart toe en wilt u Stichting Leeuw steunen? Als donateur kun je maandelijks een bedrag doneren om de stichting te steunen. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een periodieke schenking of eenmalig een gift te geven.
Bankgegevens Stichting Leeuw: NL49RABO0138186731

Mocht je je schenking persoonlijker willen maken, adopteer dan een van onze dieren. Adoptie is al mogelijk bij een maandelijkse bijdrage van minimaal € 10,- euro. Een adoptie ga je aan voor minimaal één jaar.

Bij een adoptie krijg je een adoptiecertificaat en paspoort van het dier. Ook krijg je een persoonsgebonden jaarkaart (adoptiekaart) van Dierenpark Hoenderdaell. Deze is geldig zolang je adoptant blijft en is voor 1 persoon. Daarnaast word je uitgenodigd voor de donateursdag en mag je één keer per jaar een afspraak maken met een dierverzorger voor een adoptiebezoek bij je dier. Let op: een adoptiebezoek is mogelijk vanaf 16 jaar.

Altijd al oog in oog willen staan met een tijger of leeuw? Tijdens een tijgerworkshop steun je de stichting en tegelijkertijd beleef je het meest onvergetelijke avontuur!

Draag je de leeuwen, tijgers en andere bedreigde katachtigen een warm hart toe en wil je Stichting Leeuw steunen? Een van de meest voordelige manieren om dit te doen is via een periodieke schenking.

Met een periodieke schenking profiteer je van maximaal belastingvoordeel, dus zonder aftrekbeperkingen. Een schenking aan Stichting Leeuw kun je jaarlijks als aftrekpost opvoeren bij je belastingaangifte.

Heeft u vragen over de ANBI of periodieke schenking van 5 jaar, stuur ons dan een mail en we helpen u graag!

Steeds meer mensen besluiten (een deel van) hun nalatenschap te schenken aan een goed doel. Omdat ze het belangrijk vinden dat er ook na hun overlijden wordt doorgewerkt aan het ideaal dat ze hebben. Zo dragen ze ook na hun overlijden bij aan een betere wereld.

Nalaten aan een goed doel kan alleen via een testament dat door een notaris is opgemaakt. Een codicil (eigen handgeschreven verklaring) is niet voldoende.

Goede doelen met ANBI-status hoeven geen belasting te betalen over een erfdeel of legaat. Ze zijn volledig vrijgesteld van erfbelasting. Daardoor kunnen goede doelen hun aandeel in een nalatenschap voor de volle 100 procent inzetten voor hun doelstelling. Voor meer informatie kunt u contact op met ons nemen.

Waar je ook voor kiest... Kies voor de dieren en geef ze een toekomst!