Naar de inhoud Tickets kopen Naar de footer Logo van Stichting Leeuw

Medische onderzoeken Luna, Fred en Bohdana 7 november 2023

Afgelopen zondag was het een spannende dag voor het team van Stichting Leeuw en enkele van de dieren.

Een groep internationale dierenartsen, gespecialiseerd in exoten, kwamen zondag op bezoek bij Stichting Leeuw om een paar van de dieren volledig te onderzoeken.  Onder hen een deskundige anesthesist, cardioloog en een abdominale echo specialist. Hierbij waren ook een aantal andere dierenartsen aanwezig uit verschillende landen, om mee te kunnen kijken en te kunnen leren van deze specialisten en de bijzondere casusdieren.

De volgende drie dieren zijn uitgebreid onderzocht:

 

 

Luna

Leeuwin Luna leek vorig jaar klachten te hebben die mogelijke wezen op een hartafwijking. Ook een eerdere echo kon deze verdenking niet weghalen. Omdat dit nogal wat consequenties voor haar (en Remy) zou hebben, zoals het niet ver kunnen reizen en het niet mogen meedoen met de jaagsimulator trainingen, is zij nu zeer uitbreid onderzocht door het team en de ervaren cardioloog.

Omdat de aanwezige anesthesist en artsen Luna konden aansluiten op volledige gasanesthesie en een hart- en bloeddrukmonitor, kon Luna uitgebreider worden onderzocht dit keer. De uitslag was zeer positief. Haar hart en de andere organen zien er goed uit, en Luna mag dan ook komend jaar samen met Remy de reis naar Zuid-Afrika gaan maken en verhuizen naar Schrikkloof!!

Fred

Perzische panter Fred is ook volledig onderzocht door het team van specialisten. Zijn zus Ginger is een aantal jaar geleden helaas overleden aan nierfalen. Om te controleren of bij Fred ook een risico is op nierfalen, is ook hij onder sedatie gebracht voor een uitvoerig medisch onderzoek. Ook voor Fred goed nieuws, want ook zijn organen zien er goed uit. In combinatie met goede waardes in het bloed, blijkt Fred in prima gezondheid.

Bohdana

Toen Bohdana een jaar of 3 oud was, is er tijdens een onderzoek een hartruis bij haar geconstateerd. Om de huidige status van dit probleem te bepalen, heeft ook Bohdana een uitbreid onderzoek ondergaan. Wederom een goede uitslag was hiervan de conclusie. Het hart en de overige organen werken optimaal en van een hartruis was geen sprake meer.

Het team van Stichting Leeuw wil het team van dierenartsen dat zondag afreisde naar Anna Paulowna en de eigen artsen heel hartelijk bedanken voor deze ontzettende leerzame en nuttige dag! Alle drie de dieren zijn prima hersteld en weer bijgekomen van de sedatie en het team is enorm opgelucht met alle positieve conclusies.